Receta, tortë krokante me krem dhe luleshtrydhe

Receta, tortë krokante me krem dhe luleshtrydhe

Emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është Sbrisolona. Ju këshillojmë të mos hani më tepër se një copë…Mund ta përgatisni dhe ta ruani për 2-3 ditë! Kremi në brendësi e bën më të freskët se një ëmbëlsirë thjesht me brumë dhe fruta…

Përbërësit për brumin për tavë me diametër 24 cm:

1 kokërr vezë 
300 g miell 
100 g sheqer 
100 g gjalpë i butë, si krem 
15 g sodë për ëmbëlsira 
1 bustinë vanilje

Përbërësit për kremin: 

1/2 kavanoz reçel luleshtrydhesh – jo i domosdoshëm
250 g rikota 
350 g luleshtrydhe të prera në copa të vogla 
2-3 lugë sheqer – në varësi të ëmbëlsisë së luleshtrydheve

Përgatitja:

Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C.
1. Në një tas, përziejmë me dorë miellin, sodën dhe gjalpin duke krijuar thërrime. Shtojmë sheqerin, vaniljen dhe vezën dhe i përziejmë akoma (përsëri do të kemi thërrime).
2. Në një tas tjetër, përziejmë me pirun rikotën me sheqerin dhe luleshtrydhet.
3. Në tavën ku kemi shtruar letër furre ose e kemi lyer me gjalpë e miell, hedhim me dorë thërrime brumi duke mbuluar bazën e tavës por dhe anësoret e saj, duke i shtypur pak me dorë. Shpërndajmë me lugë pak reçel në gjithë sipërfaqen, shpërndajmë kremin me luleshtrydhe dhe sipër shpërndajmë thërrimet e brumit.
E pjekim për rreth 35/40 minuta.
Shënim: nëse nuk do të përdorni reçel, shtoni 50 g më shumë sheqer te brumi dhe 2 lugë të tjera te kremi.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Tetor 10, 2018 22:34
Loading...

REKLAMA

PARTNER

Maqedoni
8°
15°
Sat
11°
Sun
6°
Mon

ARKIVI I LAJMEVE