Regjistrimi, “episod e re” nga partitë politike

Regjistrimi, “episod e re” nga partitë politike

Pas paralajmërimit të bojkotit, qeveria filloi të mendojë për takim liderësh. Pasi VMRO-DPMNE opozitare njoftoi bojkot të regjistrimit – LSDM nuk përjashton mundësinë e një takimi të ri liderësh. Social-demokratët sigurojnë se regjistrimi do të jetë sipas standardeve evropiane, duke theksuar se procesi nuk duhet të politizohet, përcjell FLAKA.

Përveç faktit se qeveria po shqyrton negociatat me opozitën, është gjithashtu njoftimi se projektligji i ligjit të regjistrimit nuk do të gjendet së shpejti para anëtarëve të komisionit. Nga Enti Shtetëror i Statistikave, presin që zgjidhja ligjore të kalojë në fund të këtij muaji apo muajit të ardhshëm.

VMRO-DPMNE nuk heq dorë – projektligji është i diskutueshëm – kërkon konsensus dhe takim liderësh mbi këtë çështje. Nga partia nuk duna të japin dritë jeshile për siç thonë falsifikimin që thjesht nuk ndodhi në vitin 2011. VMRO-DPMNE thotë se ekziston një dyshim se projektligji që mbahen në sirtarët e parlamentarëve është i njëjti që ishte në dispozicion të publikut për të gjithë.

Sipas ligjit do të ketë grafë etnike, numërimi do të jetë i kombinuar dhe të afërmit nëse kanë të dhënat mund të regjistrojnë dhe të larguarit nga shteti – në cilën kategori ata do të hyjnë do të varen nëse janë larguar më gjatë ose më të shkurtë se një vit. Mundësia që qytetarët të kenë të drejtën të regjistrojnë personalitete të afërta – nuk do të nënkuptojnë mundësinë e falsifikimit – kreu i statistikave është vendimtar.

Qytetarët që janë jashtë për më shumë se një vit të mos regjistruarohen, është një nga rregullat kryesore të Eurostat-it për të cilët ishte problemi më i mëdh i Gruevski-Ahmetit në vitin 2011.

Ish-kryeministri pas ndërprerjes së regjistrimit tha se ai ishte i falsifikuar me nënshkrim të personave, përmes të afërmve që nuk jetonin për më shumë se një vit në vend, por me ndërprerjen e regjistrimit, por me shkatërrimin e materialit të regjistrimit një gjë e tillë asnjëherë nuk u provua. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Qershor 12, 2019 22:02

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...