“Reuters”: Turqinë e pret një raport tejet kritik nga BE

“Reuters”: Turqinë e pret një raport tejet kritik nga BE

Turqia do të pranojë të martën një nga raportet me qasjen më kritikuese prej kur ky vend ka treguar gatishmërinë për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian një dekadë më parë, transmeton Reuters.

Përveç bashkëpunimit me refugjatët sirianë, Turqia dhe Bashkimi Evropian janë duke u larguar me njëra-tjetrën në fushën e të drejtave të njeriut, lirisë së shtypit dhe sundimit të ligjit.

Këto pritet të jenë deklaratat kryesore të Komisionit dhe ekzekutivit të Bashkimit Evropian, ka raportuar Reuters bazuar në dy zyrtarë anonimë. Të martën Komisioni publikon raportin vjetor në Strasburg për të kuptuar sa kanë punuar vendet aspirante në standardet evropiane në mënyrë që t’i bashkohen bllokut, raporton REL.

Disa pjesë të raportit tregojnë se Komisioni ka ardhur në përfundim se nuk ka bazë për hapjen e negociatave me Turqinë për anëtarësim. Turqia është shtete anëtare e NATO-s, derisa bisedimet për t’u bërë pjesë e bllokut i ka nisur më 2005, apo 18 vjet pasi ka aplikuar.

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan ka thënë muajin e kaluar se ai mbetet i përkushtuar që Turqia të fitojë vend në BE.

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Prill 14, 2018 22:42
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
10°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...