Sarma me salcë domatesh

Sarma me salcë domatesh

Përbërësit:

5 kёrcej preshë
250 gr këpurdha
150 gr speca te kuq
200 gr miser
Erëza
200 gr petë për pite
Pak Salce domate
Kripë

Përgatitja:
Preshi i pastruar dhe i larё zihet pak nё ujё tё vluar dhe kullohet.

Kёpurdhat, specat, preshi kaurdisen pak nё vaj, pastaj shtohet misri i zier, i kulluar dhe erёzat e thata.

E gjithё kjo sё bashku karudiset derisa tё avullohet lёngu.

Çdo kore pёrgatitet me kujdes nё 4 pjesё tё barabarta dhe cdo pjese mbushet me dy lugё mbushje.

Korja mbёshtillet si sarma, pёrbёrja e korёs lyhet me pak ujё tё ngrohtё qё tё mos ndahen.

Sarmat tё skuqen nё vaj tё nxehtё derisa tё marrin ngjyrё tё kuqёrremtё.

Mund tё shёrbehen me salcё domatesh.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 8, 2018 22:26

PUBLICI8

Sondazhi

Vlerësimi juaj për vitin 2018 ?
Maqedoni
5°
2°
Sun
0°
Mon
-2°
Tue

ARKIVI I LAJMEVE