Sektori i biznesit kërkon më shumë kredi dhe punëtorë të kualifikuar

Sektori i biznesit kërkon më shumë kredi dhe punëtorë të kualifikuar

Nuk mjafton vetëm ndihma financiare nga shteti për të lëvizur ekonominë, thonë biznesmenët. Ata kanë nevojë për qasje më të lehtë në financa dhe staf profesional. Sipas tyre, investimi në teknologji të reja dhe në personel cilësor është vendimtar për një nivel më të lartë të konkurrencës, që kontribuon në rritjen e eksporteve, përcjell FLAKA.

“Me qëllim të ruajtjes së nivelit të cilësisë së konkurrencës, kjo nënkupton që ju jeni vazhdimisht të detyruar të investoni në teknologji të reja, njohuri të reja, trajnime të reja të punonjësve. Për të investuar, pika e parë e fillimit është financat. Për financimin e cilësisë, sektori bankar duhet të tregojë më shumë vëmendje për këtë punë. Këtu në një pjesë shteti merr pjesë përmes MBDP “, tha Trajan Angeloski, anëtar i Bordit të Drejtorëve të Shoqatës së Dhomave të Tregtisë.

Oda thotë se për të qenë më konkurrues në tregjet e huaja, kompanitë e Maqedonisë kanë nevojë për një forcë punëtore të kualifikuar. Ata kërkojnë që bashkëpunimi midis fakulteteve dhe kompanive të rritet në një nivel më të lartë, sepse, siç thonë ata, tani nuk funksionon fare.

Biznesmenët besojnë se shteti nuk duhet të mbështetet vetëm në sektorët elementarë, siç është bujqësia apo ndërtimi, por të dedikojë veten në industrinë pasi industria gjithmonë prodhon ritme më të larta rritjeje. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Tetor 10, 2018 22:04
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.