SHBA-të pezullojnë sanksionet për çështjen bërthamore iraniane

SHBA-të pezullojnë sanksionet për çështjen bërthamore iraniane

Presidenti amerikan, Donald Trump do të konfirmojë pezullimin e sanksioneve ekonomike kundër Iranit, të hequra në kuadër të marrëveshjes mbi bërthamoren, por për herë të fundit, njoftoi sot Shtëpia e Bardhë.

“Nga ky çast në skadencën e radhës së pezullimit të sanksioneve, në 60 ditë, ai synon të punojë me partnerët tanë evropianë mbi një marrëveshje në vijim që synon të forcojë kushtet e tekstit të arritur në vitin 2015 me Teheranin dhe fuqitë e tjera të mëdha”, deklaroi për median një përgjegjës i lartë i administratës amerikane.

Nga ana tjetër, Thesari amerikan vendosi sot sanksione të reja të shënjestruara kundër 14 personave apo subjekteve iraniane kryesisht për shkelje të të Drejtave të Njeriut.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Janar 12, 2018 23:03
Loading...

REKLAMA

PARTNER

Maqedoni
20°
14°
Sat
12°
Sun
7°
Mon

ARKIVI I LAJMEVE