Shekerinska: Kemi kursyer për trajrim falas shëndetësor

Shekerinska: Kemi kursyer për trajrim falas shëndetësor

Fokusi kryesor i punës sonë në dhjetë muajt e fundit ishte stabilizimi ekonomik dhe zbatimi i masave kyçe të programit në planin afatgjatë për të siguruar rritje të pagave, rritje ekonomike, punë të paguara mirë dhe një standard më të mirë jetese për qytetarët, tha Zëvendës Kryetarja e LSDM-së Radmilla Shekerinska në tribunën e hapur të LSDM me qytetarët në Butel, përcjell FLAKA.

“Premtimet kryesore për fillimin e mandatit janë realizuar, mund ta themi me një imazh të pastër. Vetëm me heqjen e tarifës së radiodifuzionit dhe futjen e tarifave të lira të energjisë elektrike, kursimet e qytetarëve sigurohen në shumën prej rreth 23 milionë euro. Rritja e pagës minimale deri në 12 mijë denarë ka kontribuar sot në rreth 90,000 familje për të marrë të ardhura më të larta. Por ne nuk po ndalemi këtu. Ne duam që pagat të rriten rregullisht, prandaj ne do të vazhdojmë të rrisim rregullisht pagat nëpërmjet mbështetjes direkte të kompanive”, tha Shekerinska.

Ajo shtoi se spiralja e aktivizuar për rritjen e pagave, Qeveria shtesë e stimulon me masat për ndihmë financiare për kompanitë.

“Nga muaji i ardhshëm, është e mundur që të gjithë specialistët e shëndetësisë të marrin një rrogë të rregullt dhe përmes kursimeve që kemi bërë, nga ky vit është parashikuar trajtimi i lirë spitalor për të gjithë qytetarët”, tha Shekerinska. FLAKA

 

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Maj 15, 2018 21:34
Loading...

PUBLICITET