Shoferi i parë i makinave ishte femër, ja çfarë makine e voziti

Shoferi i parë i makinave ishte femër, ja çfarë makine e voziti

Vetura e parë që njerëzit njohin ishte Ford Model T por jo shumë njerëz e dinë që Karl Benz e bëri veturën e parë funksionale. Nuk ishte veturë me katër rrota por me tre.

Gjëja më interesant për veturën e parë të Karl Benz ishte se një femër e voziti për herë të parë, duke u bërë kështu vozitësja e parë në histori.

Bertha Benz, gruaja e Karl Benz voziti veturën e tij pa leje për 106 kilometra. Kompania “Merecedes Benz” ka publikuar një video për të kujtuar këtë ngjarje që ndodhi  në vitin 1888.

Misioni i Bertha Benz ishte që të i tregonte se kjo ishte një shpikje e mrekullueshme dhe nëse do të vendoste në treg do të ishte një  sukses financiar.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 27, 2018 22:46
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
11°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...