Situatë alarmante me fëmijët lypës – institucionet të pa fuqishëm

Situatë alarmante me fëmijët lypës – institucionet të pa fuqishëm

Duart që shtrihen për lëmoshë, duke pritur dritën e kuqe, buzëqeshjet, lotët dhe fytyrave të fëmijëve që po ndjekin për një kohë të gjatë ju bën të trishtuar dhe të pafuqishëm. Foshnjat që janë vazhdimisht duke fjetur. Zemërimi është i pashmangshëm përse dhe ku institucionet kompetente po ngecin me vite, e nuk u dalin zot këtyre fëmijëve përcjell FLAKA.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe Ministria e Brendshme janë çelësi për zgjidhjen e kësaj situate alarmante me varfërinë dhe abuzimin me punën e fëmijëve, thonë ekspertët. Qendrat e kujdesit ditor për fëmijët në rrugë janë të hapura në vend, detyra e të cilëve është të kujdeset për ta çdo ditë, por situata është e tillë që i shohim fëmijët përsëri në rrugë, gjë që tregon mosfunksionimin e institucioneve kompetente, thotë Zëvendës Avokati i Popullit Vaska Bajramovska.

Shqetësimi është fakti që shumica e lypësve të fëmijëve nuk janë regjistruar madje as në shkollë, tha Dragi Zmijanac nga MEGJASHI.

Në vitin 2000, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë ratifikoi konventën e Organizatës Ndërkombëtare të Punës 182 për parandalimin e menjëhershëm të formave më të këqia të abuzimit të punës së fëmijëve. Për fat të keq, pas tetëmbëdhjetë vjetëve, mjafton të kalosh disa pjesë në qytet dhe të kuptojmë se institucionet kompetente nuk kanë punuar sa duhet, mendojnë bashkëbiseduesit tanë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 9, 2018 20:24
Loading...

ARKIVI I LAJMEVE