Supa marokene e Ramazanit, ja si ta përgatisni

Supa marokene e Ramazanit, ja si ta përgatisni

Supa tradicionale me domate Harira është bërë hit i pakontestueshëm në kuzhinën internacionale.

Përbërësit:

2 qepë (të grira imët)  1 lugë gjalpë  2 lugë vaj ulliri  fletë selinoje (të grira imët)

½ luge shafran  1 konservë domate e zier  800 ml ujë  1 konservë qiqra (leblebi)

1 gotë e vogël brumi për supë  kripë, piper  ¾ e gotës ujë të ftohtë

½ filxhan miell  1 konservë e vogël me domate  1 gotë koriandër e freskët  ½ gote majdanoz të freskët

Përgatitja:

Në një tenxhere të madhe shkrini gjalpin, shtoni vaj ulliri dhe në të marinoni qepën dhe selinon.

Shtoni domatet, ujin, shafranin, kripën dhe piperin.

Lërini le të vlojnë, pastaj zvogëlojeni zjarrin, mbulojeni me kapak dhe zieni derisa selinoja të zihet.

Shtoni brumin dhe qiqrat, përzieni mirë.

Ndërkohë, në një enë të vogël treteni ¾ e ujit dhe ½ e gotës së miellit.

Shtoni pire të domates dhe përzieni mirë. Lërini pak të qëndrojnë.

Kur brumi të jetë zier, qiteni përzierjen e miellit dhe domates në supë dhe përzieni derisa të vlojë.

Zieni 2-3 minuta në zjarr të ngadaltë, duke e përzierë herë pas here, transmeton Telegrafi.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 20, 2019 22:39

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR
Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA