Tahiri: Letra e Gardës, detyrim institucional

Tahiri: Letra e Gardës, detyrim institucional

Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, në një ndërhyrje telefonike për Top Story me Sokol Ballën, deklaroi këtë të enjte se letra e Gardës lidhur me procesin civil të 21 Janarit ishte një detyrim ligjori i institucionit.

“Ka të bëjë me një sqarim procedurial, por i detyrueshëm nga pikëpamja institucionale. Garda ka cituar vendimin penal të marrë nga një gjykata penalë përpara 2013 dhe kjo është e detyrueshme nga pikëpamja ligjore”, sqaroi Tahiri.

Ai, pasi kërkoi ndjesë për familjarët e viktimave, tha se qëndrimi i maxhorancës, si për 21 Janarin, ashtu edhe për Gërdecin nuk ka ndryshuar.

“Ne për 21 Janarin dhe Gërdecin mbajmë të njëjtin qëndrim që kemi mbajtur pavarësisht se dje ishim në opozitë dhe sot në maxhorancë. Për ne duhet të mbajnë përgjegjësi njerëzit që kanë qenë në detyrë”, u shpreh ai.

Sipas Tahirit, tashmë ka vetëm një institucion që mund të rihapë për gjykim dosjen e 21 Janarit.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Prill 29, 2016 00:49

REKLAMA