Të izoluar prej 55 mijë vitesh, tani rrezikojnë zhdukjen | FOTO

Të izoluar prej 55 mijë vitesh, tani rrezikojnë zhdukjen | FOTO

Foto të rralla tregojnë jetën e një fisi të izoluar nga pjesa tjetër e botës për më shumë se 55 mijë vjet.

Në ditët e sotme kanë mbijetuar vetëm 400 individë nga tribuja Jarawa që ndodhet në ishujt Andaman në Oqeanin Indian dhe fatkeqësisht ekziston një mundësi që kjo popullsi të zhduket në dhjetë vitet e ardhshme.

Kërcënimi kryesor i ekzistencës së tyre është një autostradë që kalon përmes tokës së tyre, të paktën kështu raporton “Survival International”, një organizatë bamirësie.

Rruga do të sjellë turistë në territorin e fisit Jaëara dhe ata akuzohen se do t’i trajtojnë si “kafshë në safari”. Për më tepër gjuetarë kafshësh të egra mund të shfarosin edhe faunën e zonës, që është jetike për mbijetesën e fisit.

Ata i kanë mbijetuar kolonizimit britanik në shekullin e XIX dhe pushtimit japonez më vonë, ndërsa vetëm në vitin 1998, disa prej tyre dolën nga territori për të vizituar vendbanime të tjera.

Por edhe pse në vitin 1990 qeveria indiane vendosi t’i shpërngulte, planet u anuluan rreth vitit 2000. /tch/

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 23:01
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
14°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...