Transplantimi i organeve në ndalesë – qeveria zgjodhi koordinator të ri nacional të transplantimit

Transplantimi i organeve në ndalesë – qeveria zgjodhi koordinator të ri nacional të transplantimit

Për tre vjet në Maqedoni, nuk është bërë asnjë transplantim i veshkave nga një donator i vdekur dhe organ pret rreth 200 pacientë në dializë. Një nga arsyet e vonesës ishte mungesa e një Koordinatori Kombëtar. Për këtë funksion, Qeveria në seancën e fundit e caktoi Dr Maja Mojsova nga KARIL. Tre mjekë kishin aplikuar për këtë vend, përcjell FLAKA.

“Qeveria e Republikës së Maqedonisë, në kuadër të sesionit të 78-të, shqyrtoi informacionin mbi procedurën e zhvilluar pas një njoftimi të publikuar dhe pranoi që propozimi-vendimi Dr Maja Mojsova Mijovska të ishte koordinator kombëtar për transplantim”, tha Muamed Hoxha, zëdhënës i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.

Koordinatori i ri kombëtar duhet të ringjallë transplantimin kadaverik. Deri tani, në vend janë kryer vetëm transplantimet e veshkave nga një donator i vdekur. Për herë të parë, këto incursione në Maqedoni u bënë tri dekada më parë dhe pas një stanjacioni të zgjatur ata u ringjallën në vitin 2014, por për kohë të shkurtër. Një periudhë të caktuar në Urologji nuk kishte transplantime të veshkave nga një dhurues i gjallë, dhe vitin e kaluar u bënë 16 transplantime të tilla. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 20:37
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
16°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...