Tusk mbështet Vuçiçin: Zgjidhja e çështjes së Kosovës do të shpaguhet

Tusk mbështet Vuçiçin: Zgjidhja e çështjes së Kosovës do të shpaguhet

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk ka thënë se e ardhmja e Serbisë nuk do të vendoset në asnjë vend tjetër përveç se në Serbi.

“Bashkimi Evropian është dhe dëshiron të jetë pratneri më i besueshëm i Serbisë dhe gjithë Ballkanit Perëndimor”, ka thënë Tusk.

Ai ka shtuar se samiti i Sofjes i cili pritet të mbahet muajin e ardhshëm, është arsyeja kryesore e vizitës së tij.

“Unë do të doja ta falënderoja Vuçiçin në anagazhimin e tij personal për dialogun me Prishtinën. Unë e di se kjo është një çështje e vështirë me një lidhje të fortë emocionale, por do të ketë një zgjidhje stategjike e cila përfundimisht do të shpaguhet”, ka deklaruar Tusk.

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Prill 25, 2018 22:44

ARKIVI I LAJMEVE