USAID me investime të reja për energji të pastër

USAID me investime të reja për energji të pastër

Investuesit potencial në hidrocentrale të vogla dhe centrale fotovoltaike dhe në mullijtë e erës munden shumë më shpejtë dhe më lehtë t’i realizojnë projektet e tyre për dallim prej para katër vitëve.

Përmes projektit të agjencisë amerikane për zhvillim ndërkombëtar thjeshtësohen procedurat ligjore për investime në burime përtëritëse të energjisë. Qëllimi i projektit, me vlerë prej 2.3 milion dollarë, është që të rritet prodhimtaria e energjisë së pastër dhe të ulet ndotja. Diversifikimi i furnizimit me energji, arritja e shfrytëzueshmërisë më të madhe të burimeve përtëritëse të energjisë dhe rritje të prodhimtarisë vendore të energjisë, jo vetëm që i zvogëlojnë emisionet e gazrave të qelqta, por edhe ndihmojnë që të sigurohet vazhdimësi në furnizimin e energjisë elektrike të amvisërive dhe kompanive në Maqedoni dhe ndihmojnë në tranzicionin e papenguar të vendit drejt ekonomisë konkurrente me emision të ulët- tha Dejvid Ateberi, përfaqësues i USAID-it në Maqedoni.

 

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Shtator 13, 2017 19:06

Publicitet


OFERTA SPECIALE

Moti sot
15°
21°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
20°
Wed

ARKIVI I LAJMEVE