Vitaminat nuk kanë asnjë efekt në shëndetin e zemrës

Vitaminat nuk kanë asnjë efekt në shëndetin e zemrës

Industria e vitaminave po ka sukses të jashtëzakonshëm pasi ka bindur me shumë dëshmi miliona njerëz, se disa shtesa në ditë, mund të shmangin të gjitha kërcënimet e shëndetit.

Megjithatë, studimet çdo herë japin qëndrime dyshuese dhe krijojnë shumë pyetje për premtimet e dhëna.

Studimi i ri dha një mit të popullarizuar: se multivitamina parandalon sulme në zemër, goditje dhe shkaqe të tjera të vdekjes kardiovaskulare.

Megjithatë raporti i hulumtimit të fundit në Universitetin e Alabamës, analizoi të dhënat e mbi 2 mijë njerëzve për më shumë se 12 vjet dhe gjetën se shtesat e tilla nuk kishin asnjë ndikim në shëndetin e zemrës!

Nëse ka ndonjë gjë, ajo mund të jetë vetëm e dëmshme, tha autori kryesor Joonseok Kim, MD, në një sulm të zhuritur në industrinë e vitaminave.

Ata që morën multivitamina dukej se ndjenin se po bënin diçka për të përmirësuar shëndetin e tyre, ndërsa vazhdonin të pinë duhan dhe hanë ushqim të vjetëruar, paralajmëron ai.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 22:28
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
12°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...