Xhaferi: Krijimi i KSHZ-së nuk mund ta vendos në pyetje referendumin

Xhaferi: Krijimi i KSHZ-së nuk mund ta vendos në pyetje referendumin

Kryetari i parlamentit Talat Xhaferi u kërkoi partive të pushojnë me përcaktim të kushteve për zgjedhjen e KSHZ-së dhe të përmbushin të gjitha angazhimet që kanë marrë me konsensus. Duhet të ketë leje dhe marrëveshje, thotë Xhaferi, përcjell FLAKA.

Nëse partitë nuk pajtohen, Xhaferi ka një mundësi dhe mekanizma për të thirrur seancën e Komisionit për zgjedhje dhe emërime, por do të përfundojë pa sukses, sepse pa votat e VMRO-DPMNE, nuk do të jetë e mundur të sigurohet një shumicë prej dy të tretave për votim. Megjithatë, ai është optimist se ka ende kohë për krijimin e KSHZ-së, e cila do të duhet të organizojë referendumin.

VMRO-DPMNE mbetet në mendimin se ligjet për financimin e partive politike dhe për Qeverinë duhet së pari të miratohen dhe pastaj të zgjidhet KSHZ. Për LSDM-në, me këtë lëvizje, partia kryesore e opozitës po bën gjithçka për të penguar referendumin. Presin që Presidenti i Komisionit për Zgjedhjet dhe Emërimet, Ilija Dimovski, të urdhërojë urgjentisht seancën dhe të zhbllokojë tërë procesin. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 20:45
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
17°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...