Zaharieva: Kryengritja e Ilindenit është gjeografikisht maqedonase, por historikisht bullgare

Zaharieva: Kryengritja e Ilindenit është gjeografikisht maqedonase, por historikisht bullgare

Akuzat midis qeverisë dhe opozitës në Bullgari ka ngjallur kryeministrin i Maqedonisë, Zoran Zaev, pas deklaratës së tij gjatë festës së Ilindenit, kur së bashku me kryeministrin bullgar Bojko Borisov vendosnën lule në monumentin e Goce Dellçevit në Blagoevgrad, përcjell FLAKA.

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva u përgjigj thirrjeve të kryetarit të partisë bullgare të opozitës BSP, Cornelia Ninova, e cila kërkoi nga Borisovi të reagojë ndaj një deklarate të dhënë nga Zaev, në të cilën ai thotë se kryengritja e Ilindenit është maqedonase.

Zaharieva ia ktheu se nuk do të pranojë ndonjë këshillë nga partia që dorëzonte kockat e Goce Dellçevit në Jugosllavinë e Titos.

“Lidhur me propozimet Nina për të mbrojtur me urgjencë interesat kombëtare bullgare nga Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, i cili testoi bazat e brishta të fqinjësisë së mirë. Po, kryengritja e Ilindenit mund të quhet gjeografikisht maqedonase dhe trakisë, por është historikisht bullgare. Zonja Ninova, ji e qetë, qeveria mbron interesat tona kombëtare”, tha ajo. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 8, 2018 21:33
Loading...

PUBLICITET