ZTE ndërpret prodhimin e smartfonëve pas sanksioneve amerikane

ZTE ndërpret prodhimin e smartfonëve pas sanksioneve amerikane

Pas telefonave të mençur ZTE në shumë vende nuk janë më në dispozicion në Kinë, kompania duhet të pranojë probleme.

Muajin e kaluar, Departamenti Amerikan i Tregtisë i urdhëroi kompanitë amerikane të ndalonin shpërndarjen e komponentëve të gjigantit kinez të telekomit ZTE. Arsyeja ishte shkelja e sanksioneve kundër Iranit nga ZTE. Në sfond, mosmarrëveshjet midis Pekinit dhe Uashingtonit lidhur me aksesin në teknologjinë e njohurive gjithashtu luajnë një rol. Përveç infrastrukturës së telekomit, ZTE gjithashtu prodhon smartfonë dhe është numri katër në tregun e SHBA me telefonat e saj celularë.

Humbja e aksesit në burimet amerikane po shkakton probleme për ZTE. Më 9 maj, grupi duhej të botonte një shënim në bursën e Hong Kongut duke deklaruar se “veprimtaritë e rëndësishme të biznesit të kompanisë kishin pushuar”. Në të njëjtën kohë, smartphones ZTE janë aktualisht në dispozicion në faqen e internetit të Grupit dhe disa platforma tregtare kineze online , sipas Nikkei Asian Review .

Në disa dyqane, pajisjet janë ende në dispozicion, por furnizimet kanë tendencë të përfundojnë në shumë vende. Analistët kishin pritur që ZTE të vuajë kufizimet e SHBA.

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Maj 11, 2018 22:56
Loading...

PUBLICITET