Zyrtarët e qeverisë nuk duhet të përdorin fonde buxhetore për fushatë për referendum

Zyrtarët e qeverisë nuk duhet të përdorin fonde buxhetore për fushatë për referendum

Zyrtarët shtetërorë do të angazhohen në propagandë publike për referendumin, por nuk kanë të drejtë të përdorin burime publike. Është logjike të pritet që qeveria të jetë aktive gjatë fushatës, sepse ishte propozuesi i Ligjit mbi ratifikimin e Marrëveshjes me Greqinë, thotë njohësit e çështjes, përcjell FLAKA.

Ndryshe nga ciklet e zgjedhjeve, fushata për një referendum ndryshon dhe aktivitetet e ministrave dhe zyrtarëve të shtetit si dhe njoftimet për punësim nuk janë të ndaluara në atë periudhë.

KSHZ u shpall e pa-kompetentë për pjesëmarrjen e zyrtarëve në fushatë dhe konfliktit të interesave. Çështja mbetet e hapur dhe mund të interpretohet ndryshe, sepse nuk ekziston aktualisht Komisioni Anti-Korrupsion i themeluar për të kaluar një akt që do të parashikonte sanksione për çdo shkelje. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 8, 2018 21:17
Loading...

ARKIVI I LAJMEVE