Голем шумски пожар во Мармарис

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Qershor, 2022 20:54

Голем шумски пожар во Мармарис

Во пожарот во Мармарис со воздушни сили од 20 хеликоптери и 14 летала почна да интервенира Генералната дирекција за шумарство.

Според информациите добиени од претставници на Министерството за земјоделство и шумарство, околу 1600 луѓе учествуваат во гасењето на шумскиот пожар што избувна во вечерните часови во заливот Амазон во областа Мармарис во Мугла.

363 возила и 39 градежни машини се вклучени во гасење во пожарот, на кој во текот на ноќта беше интервенирано од копно.

Министерот за земјоделство и шумарство Вахит Киришчи и министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу со хеликоптер изврши увид на огненото подрачје.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Qershor, 2022 20:54