Изјавата на Костадиновска – Стојчевска ги разгоре и партиските обвинувања

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Gusht, 2022 19:59

Изјавата на Костадиновска – Стојчевска ги разгоре и партиските обвинувања

Изјавата на министерката за култура дополнително ги разгоре и партиските обвинувања. Од опозициската ВМРО ДПМНЕ обвинија дека власта со договорите кои ги потпишува со Бугарија водат кон тивка цензура и побараа оставка од министерката за култура. А од СДСМ вратија дека ВМРО ДПМНЕ беше партијата која лустрираше уметници.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Gusht, 2022 19:59