Русија започна вежби во близина на Украина со повеќе од 10.000 војници

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 13 Janar, 2022 20:53

Русија започна вежби во близина на Украина со повеќе од 10.000 војници

Руското Министерство за одбрана соопшти дека започнале воена вежба во близина на границата со Украина со учество на повеќе од 10 илјади војници.

Во писмената изјава на Јужниот воен регион на руското Министерство за одбрана, беше наведено дека воените единици од Црноморската и Касписката флота, како и баталјони за моторизирана пушка, учествувале во вежбата на многу локации за обука на југот на земја.

Поради тензијата меѓу Русија и НАТО околу Украина, вчера се одржа состанок во Брисел.

Рускиот заменик-министер за надворешни работи Александар Грушко во изјава по средбата рече дека очекуваат „дефинитивен“ одговор од НАТО на руските безбедносни предлози.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 13 Janar, 2022 20:53