Сајбер напад на веб-страниците на министерствата во Украина

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 14 Janar, 2022 21:25

Сајбер напад на веб-страниците на министерствата во Украина

Во Украина беа хакирани веб-страниците на некои министерства, вклучително и за надворешни работи.

Олег Николенко, портпарол на Министерството за надворешни работи на Украина, извести дека веб-страниците на некои министерства и јавни институции, како и за надворешни работи, се недостапни поради голем сајбер напад.

Наведувајќи дека експертите се обидуваат да го решат проблемот, Николенко истакна дека и полицијата против сајбер нападот започнала истрага.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 14 Janar, 2022 21:25