Случаите со новоазаболени од ковид во Европа достигнуваат рекордно ниво

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 14 Janar, 2022 21:22

Случаите со новоазаболени од ковид во Европа достигнуваат рекордно ниво

Вкупниот број на дневни случаи откриени во 5 земји во Централна Европа надмина 851 илјади. Додека Франција и Италија се земји со најголем број случаи, најмногу смртни случаи од Ковид-19 има во Велика Британија.

Зголемувањето на бројот на случаи и смртни случаи продолжува во Англија, Франција, Германија, Италија и Шпанија.

Франција е земја со најголем број случаи меѓу овие земји. Во земјава во последните 24 часа се откриени 305.322 случаи, а починале 225 лица.

Во Италија за еден ден Ковид-19 е откриен кај 184.615 лица, а починале 316 лица.

Во Велика Британија се регистрирани 109.133 нови случаи, а бројката на смртни случаи порасна на 335.

Во Германија бројот на заболени е 93.154, а 261 лица починале, додека пак во Шпанија се откриени 159.161 случаи, а починале 112 лица.

Бројот на случаи на Ковид-19 откриени во последните 24 часа во Англија, Франција, Германија, Италија и Шпанија е 851.385 лица.

Од друга страна, во овие земји вкупно 1.249 починале.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 14 Janar, 2022 21:22