15 ditë deri në fillimin e sezonit të pestë të Fushatës nacionale “Njihemi me sëmundjet e rralla”

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 20 Janar, 2023 14:14

15 ditë deri në fillimin e sezonit të pestë të Fushatës nacionale “Njihemi me sëmundjet e rralla”

Të rrallat nuk janë të padukshme. Sot jemi 15 ditë nga fillimi i edicionit të 5-të jubilar të këtij viti të
Fushatës Kombëtare “Njihemi me sëmundjet e rralla”, lajmëron Shoqata “Rrallë është të jesh i
rrallë” si njoftim për edicionin jubilar të fushatës. .

 • Këtë vit ia kushtuam fushatën atyre që kanë pesë vite të plota me ne, të cilët janë përkrah nesh
  dhe mbështetja jonë më e fortë. Puntorë shëndetësor, faleminderit për investimin në fushata, pa ju
  nuk do të kishim sukses. Së bashku vazhdojmë t’i ndryshojmë gjërat për më mirë, tha Gordana
  Loleska, personi i parë i shoqatës “Rrallë është të jesh i rrallë”.
  Ajo shton se ky shkurt është sërish i rrallë, si sëmundja që mund të ketë personi që është ulur
  pranë jush në një restorant, si fëmija që luan me fëmijën tuaj dhe ju nuk dini asgjë për paaftësinë e
  tij ndonjëherë të rrallë dhe të “padukshme”.
 • Është koha për 28 ditë në shkurt me 28 diagnoza të rralla. Sezoni i 5-të i Fushatës Kombëtare “Të
  njohim sëmundjet e rralla 2023” është përpunuar sërish në maqedonisht dhe shqip dhe tashmë
  është plotësisht gati, thekson Loleska.
  Ajo gjithashtu dërgon një falënderim të madh për të gjitha mediat anembanë vendit që edhe këtë
  vit qëndruan pas të paktëve dhe dëshmuan se janë një partner serioz dhe besnik në këtë “luftë” për
  shikueshmërinë dhe të drejtat e personave me sëmundje të rralla dhe familjeve të tyre.
 • Fillojmë me 1 shkurt. Jemi shumë! Jemi të rrallë! Jemi te fortë! Ju prezantojmë videon shpallëse
  dhe ngjyrat që do ta ngjyrosin këtë vit fushatën.
  Dita e parë e sëmundjeve të rralla u shënua në vitin 2008, pikërisht më 29 shkurt, një datë “e
  rrallë” që ndodh vetëm një herë në katër vite. Që atëherë, Dita e Sëmundjeve të Rralla mbahet çdo
  vit në ditën e fundit të shkurtit, një muaj i njohur për një numër “të rrallë” ditësh.

VIDEO LINK: https://www.youtube.com/watch?v=MBsfSnV2nNA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 20 Janar, 2023 14:14
 • Ndiqeni faqen tonë në Facebook për lajmet më të fundit dhe për prodhimet tona më të reja multimediale.
 • Ndiqeni llogarinë tonë në Instagram me përmbajtje të veçantë dhe informuese – fotogaleri, video dhe infografika.
 • Abonohuni në kanalin tonë në Youtube për videove ekskluzive nga të katër anët e globit.
 • Ndiqeni llogarinë tonë në Twwiter për t’u informuar vazhdimisht për zhvillimet më të fundit në Maqedoninë e Veriut, në rajon dhe në botë.