15 ide se si do të duken stacionet hapësinore në të ardhmen

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Shtator, 2022 19:36

15 ide se si do të duken stacionet hapësinore në të ardhmen

Hapësira: Kufiri i fundit. Vetëm rreth 600 njerëz kanë qenë në hapësirë, dhe filmat fantashkencë na inkurajojnë të imagjinojmë se një ditë çdo njeri mund të udhëtojë në hapësirën e pafund.

Me uljen në Hënë në vitin 1969 dhe nisjen e Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor në vitin 1998, ne u afruam një hap më afër realizimit të idesë së jetës në hapësirë.

Por këto nuk janë të vetmet aspirata njerëzore. Njerëzit po vijnë me ide të shkëlqyera se si të hapim ngadalë rrugën tonë në hapësirë ​​dhe gradualisht të krijojmë një jetë të re atje. Disa ide janë pak më ekstreme se të tjerat, por çfarë do të ishin njerëzit nëse jo ëndërrimtarë!

Sot do t’i hedhim një vështrim 15 koncepteve të mëdha të stacionit hapësinor të së ardhmes.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Shtator, 2022 19:36

07
Dhj
Petrit Pollozhani nga Lëvizja BESA i ftuar në emisionin e sontëm “Magazina Ekonomike”, mes tjerash...
07
Dhj
Anëtari i Bordit Ekzekutiv të LSDM-së, Andrej Petrov, ka theksuar se zgjedhje të parakohshme parlamentare...
07
Dhj
Derisa e kremtojmë 30-vjetorin e Misionit, ju po përgatiteni ta merrni funksionin kryesues me OSBE-në. Vallë...
07
Dhj
Duke përjashtuar Shqipërinë si vendi me shumën qesharake të pensionit, Maqedonia bën pjesë në grupin...