Dimitrievski: Departalizim i plotë i aparatit të sigurisë, njerëz me përvojë në gjyqësor

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Prill, 2024 21:38

Dimitrievski: Departalizim i plotë i aparatit të sigurisë, njerëz me përvojë në gjyqësor

Në këtë fushatë për zgjedhjet presidenciale, unë ofroj një program konciz dhe konkret me pesë platforma, pra parime që do t’i zbatoj si president i ardhshëm. Një nga angazhimet kryesore është departamentizimi i plotë i sferës së sigurisë dhe diplomatike në vend.

Kështu ka theksuar sonte në takimin me qytetarët e Koçanit, kandidati për president nga radhët e Lëvizjes ZNAM, Maksim Dimitrievski, përcjell FLAKA.

“Presidenti duhet të emërojë diplomatë karriere dhe të mos i lërë të dalin nga zyrat e partisë pa kryer ndonjë shkollë diplomatike, e disa prej tyre nuk dinë as një gjuhë të huaj. Unë do të avokohem për departamentizimin e plotë të aparatit të sigurisë, sepse nuk lejohet që komandanti i një komisariati apo institucioni tjetër të sigurisë të ketë frikë të të përshëndesë, sepse është në varësi të dikujt që vjen nga një parti tjetër politike. Presidenti ka një rol vendimtar në reformën e sistemit të drejtësisë dhe është e papranueshme që drejtësia dhe mosndëshkimi të ekzistojnë vetëm për ata që janë në pushtet. Si në Gjykatën Kushtetuese ashtu edhe në Këshillin Gjyqësor Republikan do të propozoj kandidatë me përvojë, dinjitet, respekt, integritet dhe njohuri për punën që do ta bëjnë, e të mos jenë besnikë ndaj meje apo subjektit politik nga i cili vij”, theksoi Dimitrievski.

Në marrëdhëniet e presidentit me institucionet tjera qeveritare, legjislative dhe ekzekutive, Dimitrievski theksoi se do të avokatojë për ngritjen e nivelit të bashkëpunimit, por se nuk do të japë pëlqim për vendimet në Kuvend që do të jenë në kundërshtim me interesat e qytetarëve, siç ishte ndryshimi i shprehur i Kodit Penal apo propozimi francez për negociata me BE-në.

“Do të formoj një ekip ekspertësh të BE-së, të cilin do ta ngarkoj për të punuar në të gjitha aktgjykimet e Gjykatës Ndërkombëtare në Strasburg të nxjerra kundër Bullgarisë fqinje për të drejtat e organizatave maqedonase atje, sepse edhe ata qytetarë në atë vend duhet të kenë të drejta sipas standardeve evropiane. Ne do t’i marrim të gjitha vendimet me reciprocitet. Do të inicioj edhe një ekip ligjor që do të hyjë në analizë dhe modifikim, apo ripërcaktim të këtij kuadri negociues me BE-në, sipas kushteve të pranueshme shoqërore në vendin tonë. Bullgarët në Kushtetutë nuk na shqetësojnë, na shqetëson mohimi nga Bullgaria se jemi maqedonas që para afro 50 vitesh”, shtoi sonte Dimitrievski në Koçan.

Në kuadër të prezantimit të programit të tij parazgjedhor, kandidati për president i partisë politike “ZNAM”, Maksim Dimitrievski, pati një takim me qytetarët e Vinicës, ku theksoi se integrimi i shtetit në BE është i domosdoshëm në në mënyrë që të përmirësohen kushtet sociale dhe ekonomike në vendin tonë dhe emigracioni i të rinjve dhe kuadrit të aftë për punë është ulur. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Prill, 2024 21:38