Lista Serbe: Serbët nuk do të marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë, Kurti ka qëllim spastrimin etnik

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Prill, 2024 19:10

Lista Serbe: Serbët nuk do të marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë, Kurti ka qëllim spastrimin etnik

Lista Serbe ka njoftuar përmes një postimi në rrjetet sociale ka njoftuar se nuk do marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë.

Lista Serbe akuzon Kurtin se ka për qëllim spastrimin etnik nga çdo gjë serbe nga trevat.

“Të nderuar qytetarë, duke marrë parasysh represionin shumëvjeçar të regjimit të Albin Kurtit mbi popullin tonë në Kosovë, me qëllim të spastrimit etnik të çdo gjëje serbe nga këto treva, duam t’ia themi qartë Albin Kurtit dhe atyre që e përkrahin se populli serb nuk do të marrë pjesë në regjistrimin e ardhshëm të rremë, gjë që ai dëshiron të konfirmojë suksesin e tij të turpshëm në dëbimin e serbëve”, thuhet në njoftim.

Më pas nga LS thuhet se ky proces është poshtërim pasi serbët nuk i kanë marrë pagat.

“Pjesëmarrja në proceset e organizuara nga Kurti do të ishte poshtërimi më i madh për popullin tonë në një moment kur i njëjti Kurti u ka mohuar serbëve të drejtën për pensione, paga, ka paaftësuar funksionimin normal të shëndetësisë, përfitimet sociale, ka hequr të drejtën e votës, ka arrestuar dhe serbët e persekutuar, komunat e pushtuara me dhunë, militarizuan veriun e Kosovës, ndaluan vaksinimin dhe dërgimin e barnave, pamundësuan dërgimin e ushqimeve dhe sendeve ushqimore nga Serbia qendrore, shfuqizuan të gjitha marrëveshjet e arritura dhe të drejtat e garantuara prej tyre për popull serb, ndaloi shtypin serb, hoqi përgjegjësinë për pushkatimin e serbëve, dhe fëmijët serbë, imponoi me forcë kryetarët e tij të rremë në komunat serbe, praktikisht hoqi shkronjën serbe në vendet publike dhe shenjat e komunikacionit”, pretendohet nga partia serbe.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Prill, 2024 19:10