Shehu: Partitë duhet të dorëzojnë raport me donacionet e marra në llogaritë e tyre

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Prill, 2024 16:32

Shehu: Partitë duhet të dorëzojnë raport me donacionet e marra në llogaritë e tyre

Në ditën e 11-të të fushatës zgjedhore, partitë politike janë të obliguara të dorëzojnë raport me një formular për donacionet e marra në një llogari transaksioni.

Ky është një nga ndryshimet në kalendarin për zhvillimin e zgjedhjeve për president të shtetit, i cili u miratua nga anëtarët e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve në seancën e sotme. “Ndryshimet i referohen pikës 7.1, e cila ndryshohet dhe thotë – pjesëmarrësi në fushatë zgjedhore është i detyruar në ditën e 11-të të fushatës, si dhe brenda 1 dite për zgjedhjet e dyta, para rrethit të dytë të votimit, të dorëzojë një raport me një formular për pranimet e donacioneve në llogarinë e fushatës zgjedhore. Ndryshohet edhe pika 7.2, sipas së cilës pjesëmarrësi në një fushatë, një ditë pas mbylljes së llogarisë së transaksionit, duhet të paraqesë një raport për donacionet e marra për periudhën nga përfundimi i fushatës deri në mbylljen e llogarisë së transaksionit në raundin e dytë”, u shpreh nënkryetarja e KSHZ- së, Ditmire Shehu.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Prill, 2024 16:32