Arabia Saudite dhe Pakistani i bëjnë thirrje Izraelit të ndalojë luftën ndaj Gazës

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 8 Prill, 2024 19:14

Arabia Saudite dhe Pakistani i bëjnë thirrje Izraelit të ndalojë luftën ndaj Gazës

Arabia Saudite dhe Pakistani kanë kërkuar që Izraeli të përfundojë operacionet e tij ushtarake në Gaza dhe të kërkojë një zgjidhje paqësore të konfliktit në përputhje me rezolutat e Kombeve të Bashkuara.

Të dy vendet i bënë kërkesat në një deklaratë të përbashkët pas një takimi midis princit saudit të kurorës Mohammed bin Salman dhe kryeministrit të Pakistanit Shehbaz Sharif në Mekë.

Të dy palët kërkuan përpjekje ndërkombëtare “për të ndalur operacionet ushtarake izraelite në Gaza, për të zbutur ndikimin humanitar dhe për të bërë presion ndaj Izraelit që të ndalojë armiqësitë, t’i përmbahet ligjit ndërkombëtar dhe të lehtësojë aksesin e papenguar të ndihmës humanitare në Gaza”, thuhet në deklaratë.

Ata diskutuan gjithashtu nevojën për një proces paqeje në përputhje me rezolutat e OKB-së dhe Iniciativën Arabe të Paqes “që synon gjetjen e një zgjidhjeje të drejtë dhe gjithëpërfshirëse për krijimin e një shteti të pavarur palestinez me Jerusalemin Lindor si kryeqytet”.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 8 Prill, 2024 19:14