Imazhet e Luftës së Trojës zbulohen në Pompei

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 11 Prill, 2024 19:12

Imazhet e Luftës së Trojës zbulohen në Pompei

Imazhet e Luftës së Trojës janë gjetur në zbulimin e fundit të bujshëm në gërmimet e reja në Pompei, Itali, thanë zyrtarët të enjten.

Figurat mitologjike, të frymëzuara nga epopeja e Homerit “Iliada”, janë gjetur në të gjithë lavdinë e tyre të mëparshme në muret elegante të lyera me të zeza të një salle mbresëlënëse banketesh në ishullin 10 të Regio IX në qytetin e lashtë romak, të groposura dhe ruajtura nga Vezuvi në vitin 79 pas Krishtit.

“Pompei është me të vërtetë një thesar që nuk ndalet së na surprizuari dhe duke na shkaktuar habi sepse, sa herë që gërmojmë, gjejmë diçka të bukur dhe domethënëse,” tha ministri i Kulturës Gennaro Sanguliano. /ANSA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 11 Prill, 2024 19:12