Prezantim i rezultateve nga hulumtimi për gjendjen me fëmijët në rrugë

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 12 Prill, 2024 07:54

Prezantim i rezultateve nga hulumtimi për gjendjen me fëmijët në rrugë

Në Qendrën për qëndrim ditor për fëmijë në rrezik “Rrugica e shpresës”, që ndodhet në objektin e kppshtit “8 Prilli” në komunën e Shuto Orizares, sot do të mbahet ngjarje me temë “Rritja e fëmijëve në mjedis të shëndoshë familjar, em kujdes cilësor prindëror-segment kyç për zgjidhje efikase të dukurisë negative-fëmijë në rrugë dhe kërkimi i lëmoshës”, kumtuan nga Sektori për marrëdhënie me opinionin pranë Avokatit të popullit.

Në ngjarjen e organizuar me rastin e 12 prillit, Ditës ndërkombëtare të fëmijëve në rrugë, këshilltarja shtetërore nga zyra e Avokatit të popullit, Vaska Bajramovska-Mustafa, siç është paralajmëruar, do t’i rpezantojë rezultatet nga hulumtimi për gjendjen me fëmijët në rrugë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ndërsa prezantim do të kenë edhe përfaqësuesit nga qendrat ditore nga komunat Shuto Orizarë dhe Kisella Vodë.

Përndryshe, ngjarja është organizuar në kuadër të projektit të BE-së “Përforcim i të drejtave themelore dhe zbatim i përforcuar i masave alternative”, financiarisht i mbështetur nga Bashkimi Evropian.

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 12 Prill, 2024 07:54