Buxheti: Hapësira për huamarrje të reja në të ardhmen është shterur, pas zgjedhjeve pres rebalanc të buxhetit

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 21:21

Buxheti: Hapësira për huamarrje të reja në të ardhmen është shterur, pas zgjedhjeve pres rebalanc të buxhetit

Akademiku Abdulmenaf Bexheti në “Analiza 24” në Tv 24 për gjendjen ekonomike në vend theksoi se rënia në tremujorin e katërt ishte më e theksuar me ndikimin absolut të ekonomisë gjermane, që na zvarriti, përcjell FLAKA.

“Ne jemi shumë të varur nga ai komponent dhe nëse shikojmë komponentin e eksportit, në atë pjesë është i mangët dhe kjo ka ndikuar që viti të mbyllet me një rritje të PBB-së prej 1%. Të gjithë u habitën nga kjo rënie, krahasuar me vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, është më e ulëta. Buxheti në janar dhe në fillim të shkurtit vazhdimisht bie dhe realizimi i deficitit mujor është më i lartë. Kemi lëvizje ciklike dhe kjo është inkurajuese. Pas zgjedhjeve do të shohim se si do të ecin proceset integruese. Pjesa e konsumit është një nga faktorët kryesorë të bartësit të rritjes. Analiza e të gjithë faktorëve tregon se modeli i rritjes ekonomike nuk është i përshtatshëm për ne. Ne humbasim gjithë kohën në kapitalin njerëzor. Hapësira për huamarrje të reja në të ardhmen është shterur, pas zgjedhjeve pres rebalanc të buxhetit”, thotë Bexheti. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 21:21