Luvri do të eksplorojë mundësinë e ekspozimit të Mona Lizës në një dhomë të veçantë

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Prill, 2024 20:29

Luvri do të eksplorojë mundësinë e ekspozimit të Mona Lizës në një dhomë të veçantë

Presidenti dhe drejtori i Muzeut të Luvrit, Lauren de Carre, ka njoftuar se piktura e famshme e Leonardo da Vinçit “Mona Lisa”, e njohur edhe si “Gioconda”, mund të ekspozohet në një dhomë të veçantë në Luvër për shkak të popullaritetit të saj.

“Është gjithmonë turp kur kushtet e pranimit nuk janë në nivelin e duhur dhe kjo vlen edhe për Gioconda-n, ndaj së bashku me Ministrinë e Kulturës po mendojmë për këtë përmirësim që sot më duket i nevojshëm”, tha ajo për radion France Inter. .

Sipas saj, aktualisht kushtet në muze për ata që duan ta shohin pikturën nuk janë optimale.

Ajo kujtoi se në vitin 2023, më shumë se 80 për qind e të gjithë vizitorëve të Luvrit, afërsisht 20 mijë njerëz në ditë, erdhën për të parë këtë pikturë.

Ajo njoftoi gjithashtu se është duke u përgatitur ekspozita “Olimpizëm, shpikje moderne, trashëgimi e lashtë” kushtuar Lojërave Olimpike.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Prill, 2024 20:29