Shqipëria në Luftën e Dytë Botërore/ Tryeza e rrumbullakët e qendrës së librit me rastin e 80 vjetorit të çlirimit

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 21:28

Shqipëria në Luftën e Dytë Botërore/ Tryeza e rrumbullakët e qendrës së librit me rastin e 80 vjetorit të çlirimit

Në kuadër të vitit kushtuar 80- vjetorit të çlirimit të vendit, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, organizoi tryezën e rrumbullakët ”Shqipëria dhe Lufta e Dytë Botërore”, me studiues të historisë, si dhe personalitete të medias, letërsisë dhe artit.

 “Pse ka rëndësi rishikimi i Historisë së Luftës së Dyte  Botërore për Shqipërinë dhe shqiptarët në Ballkan.” apo “Arkivistët në ndihmë të studiuesve të Luftës së Dytë.

Botërore, hartimi i mjeteve të kërkimit arkivor’ ishin disa prej temave të trajtuara përgjatë ligjëratave të studiuesve.

Nevoja e një debati për luftën nacional shqiptare ishte dhe ky aktivitet i parë që çel vitin jubile të 80 vjetorit të çlirimit.

Top Channel

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 21:28