ChatGPT merr një shfletues interneti

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 9 Maj, 2024 20:18

ChatGPT merr një shfletues interneti

Është njoftuar se OpenAI do të zbulojë shfletuesin e saj të internetit për ChatGPT në një ngjarje të planifikuar për 9 maj 2024. Me fjalë të tjera – Google po merr konkurrencë serioze.

OpenAI ka regjistruar domenin search.chatgpt.com, i cili aktualisht nuk çon askund – kur futet në shiritin e adresave, rezultati është “Nuk u gjet”. Edhe pse nuk ka ende shpjegime konkrete se çfarë do të thotë kjo, thuhet se një shfletues për ChatGPT do të vijë së shpejti për përdoruesit. Ekspertët thonë se konkurrenca është e ashpër pasi inteligjenca artificiale gjeneruese i shtohet kërkimit në internet siç e njohim ne.

Disa nga ankesat nga përdoruesit e hershëm të ChatGPT ishin se chatbot nuk mund të rifreskonte informacionin që kishte – ata nuk mund të merrnin lajmet më të fundit, që do të thotë se përgjigjet nuk mund të ishin plotësisht të sakta. Kjo ndryshoi kur GPT-4 u lëshua në Mars 2023 – përdoruesit premium e morën atë dhe erdhi me një opsion që e lejoi atë të shfletonte ueb. Kjo do të thotë se ai mund të kërkojë përgjigje në botën online.

Shumica e përdoruesve supozojnë se shfletuesi ChatGPT do të mbërrijë i bashkuar me GPT-5 i cili është shpallur për mesin e vitit 2024.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 9 Maj, 2024 20:18