Fronti Europian dhe VLEN me 32 deputetë. Ja emrat!

Flaka
Botuar nga Flaka 9 Maj, 2024 11:10

Fronti Europian dhe VLEN me 32 deputetë. Ja emrat!

“Fronti Evropian” ka fituar 19 deputetë në zgjedhjet parlamentare, e VLEN 13.

Ja lista e deputetëve që kanë fituar nga Fronti Europian:

Njësia 1

Blerim Bexheti
Ilir Hasani

Njësia 2

Sadulla Duraku
Skender Rexhepi Zejd
Dijana Toska
Elmi Aziri

Njësia 5

Ziadin Sela
Musa Xhaferi
Arbana Pasholli
Ismail Jaoski

Njësia 6

Ali Ahmeti
Talat Xhaferi
Ilire Dauti
Menduh Thaci
Rina Ajdari
Bejxhan Ilijas
|lir Demiri
Sali Murati
Fatmire Isaki

Ja 13 deputetët e VLEN-it që do të ulen në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut:

Njësia 1

Izet Mexhiti
Bekim Sali

Njësia 2

Afrim Gashi
Rijad Murati
Merita Koxhaxhiku

Njësia 5

Salim Sulejmani

Njësia 6

Bilall Kasami
Bekim Qoku
Mimoza Musa
Halil Snopçe
Fatmir Limani
Saranda Imeri – Stafai
Sadik Sulejmani

Sipas rezultateve preliminare, Fronti Evropian është forca e dytë politke në vend dhe se nga këto zgjedhje do të dale me 19 mandate, duke lënë pas LSDM.

Lidhur me zgjedhjet parlamentare, Koalicioni i kryesuar nga VMRO-DPMNE fitoi 58 mandate për përbërjen e re të Kuvendit. Pas saj është koalicioni i Frontit evropian, kryesuar nga BDI me 19 mandate deputetësh, Koaliconi i kryesuar nga LSDM ka 18, koalicioni VLEN 13, E Majta dhe partia ZNAM nga gjashtë vende deputetësh. Flaka Media

Flaka
Botuar nga Flaka 9 Maj, 2024 11:10