“Plisat” reagojnë: Tërhiquni e kërkoni ndjesë të rënëve e të gjallëve

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 10 Maj, 2024 20:12

“Plisat” reagojnë: Tërhiquni e kërkoni ndjesë të rënëve e të gjallëve

Federata Shqiptare e Futbollit dorëzoi kandidaturën për organizimin e Euro 2027 të grupmoshës U-21. Por, si bashkë-organizatore, Shqipëria e ka zgjedhur Serbinë, lajm ky që ka ngjallur debat të madh, sidomos në Kosovë. Për shumëkë, ky ishte një lajm skandaloz, kurse pas “Tifozave Kuq e Zi” kanë reaguar edhe tifozeria e Prishtinës, “Plisat” që vazhdimisht e përkrahin Kombëtaren e Shqipërisë. Në reagimin e tyre, kërkojnë nga FSHF që të tërhiqen dhe të kërkojnë ndjesë.

Reagimi i plotë i tyre, pa ndërhyrje:

FSHF paska kandiduar bashkë me serbinë për organizimin e Evropianit U21.

Nuk e kuptojmë përse një pjesë e Shqipërisë, sidomos asaj zyrtare, i ka përcaktuar vetes detyrën e rehabilitimit të imazhit të serbisë në sytë e botës!

Serbia mbetet po ajo që ishte për qindra vjet: gjenocidale, fashiste, antishqiptare dhe mbi të gjitha është ende pushtuese e trojeve tona.

Andaj i bëjmë thirrje Federatës të tërhiqet nga kandidatura e të mos vazhdojë më tutje këtë marri. Nuk mund të bashkëpunoni me një shtet që Luginën e ka ende të pushtuar, e që Kosovën ende e konsideron të veten. Me një shtet që ende na ka shumë borxh.

Tërhiquni e kërkoni ndjesë të rënëve e të gjallëve.

P.s. për zërat që presin pa durim që ne të kthehemi kundër Shqipërisë, veç ju kujtojmë se dashuria jonë për kombin nuk kushtëzohet nga veprimet e individëve e as institucioneve.

Shqipëria dhe Prishtina janë tonat, janë kuq e zi, e për to luftojmë ne.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 10 Maj, 2024 20:12