Makinat fluturuese dhe teknologjia: Kur do të mund t’i shohim ato në qiell?

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 14 Maj, 2024 19:57

Makinat fluturuese dhe teknologjia: Kur do të mund t’i shohim ato në qiell?

Në të kaluarën, shkrimtarët, inxhinierët dhe piktorët parashikuan një automjet mbi rrota që do t’i lejonte njerëzit të përjetonin atë që zogjtë, fluturat dhe bletët gëzojnë lirisht – fluturimin.

Në shekullin e 21-të, këto automjete po bëhen realitet. Kur do të mund të shohim makina fluturuese sipër nesh?

Jim Duchovny, CEO i kompanisë së makinave fluturuese Aleph Aeronautics, zbulon se në të kaluarën makinave të tilla prototip i mungonte teknologjia, bateritë, softueri për të zhvilluar makina komplekse mekanike, por tani që teknologjia është më e avancuar, kompania po krijon makina fluturuese për të zgjidhur problemi i bllokimit të trafikut.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 14 Maj, 2024 19:57