Microsoft Word më në fund ka zgjidhur një nga problemet më të bezdisshme

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 21 Maj, 2024 19:57

Microsoft Word më në fund ka zgjidhur një nga problemet më të bezdisshme

Problemet me formatimin gjatë kopjimit dhe “ngjitjes” së tekstit, pra funksioni “copy-paste” në dokumentet e Microsoft Word, janë më në fund një gjë e së kaluarës. 

Microsoft e ka zgjidhur këtë duke lejuar formatimin automatik të tekstit, në formën që përdorni tashmë në dokumentin tuaj word, me opsionin “paste” nga më parë, i disponueshëm përmes shkurtores ctrl të quajtur “merge formatting”.

Më parë, kopjimi i tekstit në një dokument Microsoft Word nga një burim tjetër ishte një fushë e minuar, pasi formatimi i atij teksti mund të ishte dukshëm i ndryshëm në varësi të origjinës së tij. Thjesht kopjimi dhe ngjitja e disa fjalëve në një dokument ekzistues, të hartuar me kujdes, shkaktoi kaos formatimi, me përdoruesit të paaftë për të sinkronizuar fontet ose shtrirjen e tyre, duke shpenzuar kohë të vlefshme duke rregulluar dhe kopjuar manualisht formatin nëpër paragrafë ose faqe.

“Paste” është një nga veprimet më të zakonshme të përdoruesve të Word-it, por gjithashtu mund të zgjasë më shumë, shkroi Ali Forelli, një menaxher produkti në ekipin e Microsoft Word, në një postim në blog duke njoftuar ndryshimin.

Tani e tutje, opsioni i paracaktuar kur futet në një dokument Word nga programe të tjera do të jetë “bashkimi i formatimit”, i cili duhet t’i japë fund dhimbjeve të kokës të shkaktuara nga formatimi manual.

Për të kontrolluar nëse Format Merge është opsioni i paracaktuar, shkoni te menyja e zakonshme Paste (File > Options > Advanced > Cut, Copy, Paste copy, and paste), me aftësinë për të provuar opsione të ndryshme për ngjitjen e tekstit, si më parë, me Opsioni i mëparshëm “Mbaje formatimin e burimit (Mbaje formatimin e burimit)” ende i disponueshëm, por gjithashtu “Fut si imazh (Ngjit si foto)” dhe “Mbaje vetëm tekstin Forelli “

thotë se ky ndryshim do ta mbajë formatimin nga burimi origjinal , nëse është me shkronja të zeza ose pjesë e një
veçorie liste ose tabele tani është e disponueshme për të gjithë përdoruesit e Word-it me versionin 2405 (Build 17624.20000) ose më të ri, por nuk është ende i disponueshëm për Word për ueb ose Word për Mac.

Microsoft së fundmi ka mbështetur shkurtoren Control + Shift + V, e cila i lejon përdoruesit të ngjitin tekst pa asnjë formatim dhe fakti që ky ndryshim i fundit vjen pas vitesh ankesash tregon se kompanitë e mëdha të teknologjisë dëgjojnë përdoruesit e tyre.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 21 Maj, 2024 19:57