File Explorer për Windows 11 ka marrë një mori ndryshimesh

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 22 Maj, 2024 19:51

File Explorer për Windows 11 ka marrë një mori ndryshimesh

Për shkak të kësaj, Microsoft u detyrua të modifikonte aplikacionin me kalimin e kohës dhe t’i përgjigjej kritikave, kështu që u shtuan një seksion i ri Home, mbështetje për më shumë formate skedarësh, një panel i ri Details dhe disa veçori të tjera.

Definitivisht, në pritje të ardhjes së versionit 24H2 të Windows 11, konfirmohet se ndryshimeve në File Explorer nuk kanë përfunduar, kështu që do të kemi një grup të ri funksionesh. Sigurisht, disa prej tyre janë vërtet interesante, por mund t’i shihni vetë në pjesën tjetër të tekstit, ku do t’i përshkruajmë secilën veç e veç.

Faqeshënuesit në menynë e kontekstit

Menyja e vjetër e kontekstit në File Explorer kishte ikona që tregonin kopjimin/ngjitjen dhe veprime të tjera. Për sa i përket prakticitetit, ishte një mënyrë vërtet e mirë për të përdorur më pak hapësirë ​​dhe për t’u larguar nga menyja e kontekstit, por vetë ikonat janë pak konfuze në këtë formë.

Me Windows 11 24H2, kjo pamje e menysë së kontekstit do të ndryshojë dhe faqeshënuesit do të shtohen në ikonat e përmendura. Faqeshënuesit do të shfaqen pikërisht poshtë ikonave, kështu që është më e lehtë të identifikoni veprimin që dëshironi të bëni pa klikuar atë të gabuar.

Kopilot në File Explorer

Copilot mund të identifikojë çdo tekst të kopjuar dhe të paraqesë opsione për përmbledhje, shpjegim ose formatim shtesë.

Në versionin 24H2 të Windows 11, shkon një hap më tej dhe do të jetë e mundur të dërgoni çdo skedar nga File Explorer në Copilot drejtpërdrejt duke përdorur menunë e kontekstit.

Do të jetë e nevojshme vetëm të klikoni me të djathtën mbi skedarin dhe të zgjidhni Copilot > Send to Copilot nga menyja e kontekstit.

Zgjidhje më e përshtatshme e emrave të skedarëve të nxjerrë

Nëse dëshironi të nxirrni skedarë nga një dosje arkivore e Windows dhe do të kishte një problem sepse ata kanë të njëjtët emra, nuk mund ta përfundoni operacionin për të gjithë skedarët.

Në Windows 11 24H2 ky problem i vogël është rregulluar dhe tani do të mund të kapërceni veprimin ose të riemërtoni të gjithë skedarët në vendndodhje. Është një parim i ngjashëm me kutinë e kontrollit që shfaqet kur kopjoni skedarë në një vendndodhje dosjeje.

Redaktimi i meta të dhënave të skedarëve PNG

File Explorer do të ketë mbështetje për redaktimin e meta të dhënave të skedarëve PNG dhe formateve të tjera të imazhit si JPG. Do të keni mundësi të shtoni etiketa, vlerësime, të ndryshoni titullin e fotografisë dhe të ndryshoni shumë detaje të tjera.

Krijimi i arkivave TAR dhe 7z

Windows 11, versioni 23H2, ka mbështetje për një numër formatesh arkivore, duke përfshirë RAR, TAR dhe shumë të tjerë. Një pengesë e vogël është se nuk mund të krijoni një hartë arkivore prej tyre.

Arkivimi RAR nuk do të jetë ende i disponueshëm në versionin 24H2 të Windows 11, por do të mund të bëni të njëjtën gjë me formatet TAR dhe 7z. Do të zgjidhni një skedar ose skedarë të shumtë dhe do të klikoni në opsionin Compress. Më poshtë do të mund të zgjidhni cilin format dëshironi, me TAR dhe 7z që janë disa nga opsionet e mundshme.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 22 Maj, 2024 19:51