VLEN pritet të drejton 6 ministri dhe 2 zv.kryeminisra

Flaka
Botuar nga Flaka 22 Maj, 2024 15:00 Përditësuar

VLEN pritet të drejton 6 ministri dhe 2 zv.kryeminisra

Janë tetë digastere qeveritare që pritet t’i takojnë koalicionit VLEN nëse bisedimet për qeverinë e re me VMRO-DPMNE përmbyllen me sukses. Jo zyrtarisht, Flaka mëson që katër paritë e koaliconit VLEN do të ndajnë nga dy digastere.

Ministrinë për sistem politik dhe marrëdhënie kes bashkësive dhe Ministrinë e Shëndetësisë pritet t’i drejton Alternariva e Afrim Gashit.

Flaka mëson që Lëvizja Besa do të drejton me Ministrinë e Ekonomisë dhe Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale.

Lëvizja Demokratike e Izet Mexhiti pritet të drejton me Ministrinë e Ekologjisë dhe zv.kryeministrin e parë.

Aleanca për Shqiptarët e Arben Taravarit pritet të drejton një ministri paresor dhe zv.kryeministrin për euro-integrime.

Koalicionit VLEN pritet t’i takojnë edhe kryeparlamentari, shtatë zvministra, pesë sekeretarë shtetërorë dhe 400 drejtori, ndërkohë që pritet të nominohon edhe kuadrot që do të drejtojnë me këto digastere qeveritare. FlakaMedia

Flaka
Botuar nga Flaka 22 Maj, 2024 15:00 Përditësuar