Pas Full HD, YouTube po teston gjithashtu një ekran të përmirësuar në rezolucion 720p

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 20:06

Pas Full HD, YouTube po teston gjithashtu një ekran të përmirësuar në rezolucion 720p

Google prezantoi për herë të parë një version të përmirësuar të riprodhimit të videos në YouTube 1080p në fillim të këtij viti, por për fat të keq për shumicën e përdoruesve, ai nuk ishte kurrë gjerësisht i disponueshëm. Ndryshimet e reja përdorin një kodek me cilësi më të lartë për transmetimin e përmbajtjes, i cili ndonëse nuk përmirëson rezolucionin ose shton pikselë, duket vizualisht më mirë falë shpejtësive të përmirësuara të biteve.

Tani, YouTube TV po teston gjithashtu një version të përmirësuar të videos 720p me vetëm disa përdorues.

Në Reddit, përdoruesit e YouTube TV, si dhe ata në Apple TV, Roku dhe platforma të tjera të njohura, kanë zbuluar se një opsion i ri i cilësimit të cilësisë – “720p Enhanced” – është shfaqur në pajisjet e tyre. Opsioni i ri thuhet se përmirëson cilësinë e figurës dhe është sigurisht një dhuratë e këndshme nga Google, veçanërisht për kanalet që mund të mos ofrojnë transmetim 1080p.

Por, si në rastin e mëparshëm, opsioni aktualisht nuk është i disponueshëm për një gamë më të gjerë përdoruesish, raporton 9to5Google .

Google lëshoi ​​opsionin për të zgjedhur cilësimin “1080p Enhanced” për disa përdorues në prill, por ai nuk është ende i disponueshëm për të gjithë. Ky cilësim thjesht nuk shfaqet në menynë e kontrollit të cilësisë së riprodhimit të videos. Për shumicën e përdoruesve, “Enhanced” është cilësia e paracaktuar, diçka që mund ta kontrolloni duke klikuar me të djathtën në dritaren ku po luhet video dhe duke kërkuar “412” nën “Stats for Nerds”.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 20:06