Simeonov: Në 100 ditët e para qeveria e re parashikon 500 vende të reja pune në shëndetësi

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 21:41

Simeonov: Në 100 ditët e para qeveria e re parashikon 500 vende të reja pune në shëndetësi

“Mjekët i dinë problemet në shëndetësi, prandaj zgjedhja e ministrit të shëndetësisë duhet të jetë gjithmonë një mjek cilësor dhe me përvojë që nuk i detyrohet askujt, me vizion dhe që ka një qëllim të mirë për të bërë një sistem shëndetësor funksional sepse ne mjekët i dimë problemet në sistemin shëndetësor”.

Kështu tha sonte në TV24, anëtar i KE të VMRO-DPMNE-së, Dr. Risto Simeonov.

Ai shtoi se duhet të respektohen kriteret dhe protokollet e punës.

“Duhet të respektohen kriteret e cilësisë dhe protokollet e punës. Problemi kryesor në sistemin shëndetësor është korrupsioni, joefikasiteti dhe mungesa e përgjegjësisë, çdo papërgjegjshmëri duhet të mbajë përgjegjësi, çdo joefikasitet duhet të mbajë përgjegjësi, çdo korrupsion duhet të mbajë përgjegjësi”, tha Simeonov.

Ai tha se çdo ministër duhet të ketë një fillim të mbarë dhe t’i zgjidhë problemet tuaja një nga një. Ai shtoi se në 100 ditët e para qeveria e re parasheh 500 vende të reja pune në shëndetësi, pastaj 500 të tjera, varësisht se ku ka nevojë.

“Në programin e VMRO-DPMNE-së në planet afatshkurtëra është për t’u zgjidhur me specialistët privatë, ky është një problem që daton prej vitesh, 500 specialistë privatë nuk kanë sigurim shëndetësor, sigurim pensional, 28 mijë denarë paga me të cilën paguajnë specializimin dhe jetojnë një muaj. Kërkesa e specialistëve privatë është shumë e qëndrueshme, kërkojnë pagë mesatare me kontribute të paguara me kontratë afatgjate”, thotë Simeonov. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 21:41