3 arsye pse gratë divorcohen në moshën 40 vjeç e lart: Vetëm kur plaken, kuptojnë një gjë të rëndësishme

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 20:11

3 arsye pse gratë divorcohen në moshën 40 vjeç e lart: Vetëm kur plaken, kuptojnë një gjë të rëndësishme

Mosmarrëveshjet, grindjet dhe zhgënjimet gjatë jetës së përbashkët, fatkeqësisht nuk janë një situatë e rrallë.

Shumë prej çifteve nuk mund të luftojnë problemet e tyre dhe vendosin të divorcohen. Sipas disa statistikave, numri më i madh i njerëzve divorcohen para se të mbushin 40 vjeç.

Kur jemi të rinj, shpesh mendojmë se kur i afrohemi të 40-ave, duam stabilitet në jetën tonë familjare, duke përfshirë dashurinë.

40 vjet jetë duket si kohë e mjaftueshme për të gjetur një partner të jetës me të cilin duam të kalojmë pjesën tjetër të jetës. Pavarësisht nga këto pritje, divorcet ndodhin shpesh në të 40-tat.

Nga lind dëshira për divorc në atë periudhë të jetës, sidomos te femrat?

Një nga arsyet mund të jetë se gruaja mund të jetë përpjekur të durojë marrëdhënien e pazgjidhur dhe të ketë kuptuar se nuk mund të bëjë më asgjë. Ata mund të jenë mjaft të rinj për të ecur përpara dhe për të gjetur një partner të ri.

Askush nuk dëshiron ta kalojë pleqërinë vetëm, kështu që të 40-at mund të jenë një kohë kritike për një grua që të largohet nga një marrëdhënie ose martesë në të cilën ajo nuk është e lumtur.

Arsyeja e dytë mund të jetë dëshira për të provuar diçka të re. Mund të duket e çuditshme për dikë që të dëshirojë të fillojë diçka të re në atë moshë, por gjithashtu duhet marrë parasysh. Ndoshta gruaja u pengua që t’i përkushtohej diçkaje që donte, pavarësisht nëse ishte një karrierë apo punë.

Shumë burra janë kundër që një grua të punojë ose të ketë karrierën e saj, veçanërisht në martesat e hershme.

Arsyeja e tretë mund të jetë të kuptuarit se personi me të cilin jeni në një lidhje nuk është i duhuri për ju. Jo të gjitha gratë në të 40-at që divorcohen kanë qenë të martuara më parë. Disa mund të kenë takuar shpirtin binjak gjatë vitit të 35-të të jetës dhe tani në të 40-at e kuptojnë se ai person nuk është i duhuri për ta në fund të fundit. Është e rëndësishme të përmendet se disa gjëra kërkojnë kohë për t’i kuptuar më mirë dhe duhet pjekuri për t’i kuptuar ato në mënyrën e duhur.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 20:11