Georgiev: Në një periudhë të caktuar VMRO do të bëjë ndryshimet kushtetuese

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Maj, 2024 19:33

Georgiev: Në një periudhë të caktuar VMRO do të bëjë ndryshimet kushtetuese

Analisti Gordan Georgiev thotë se VMRO-DPMNE do të hap derën evropiane për Maqedoninë e Veriut duke përfshirë bullgarët në Kushtetutë

“Unë kam avokuar publikisht që në momentin e parë dhe tani gjithnjë e më shumë që në një periudhë të caktuar të ketë mekanizma si VMRO-DPMNE me këtë legjitimitet për të hyrë dhe hapur derën evropiane dhe këtë do ta mbështesim të gjithë. Me atë që bullgarët të përfshihen në Kushtetutë.

Ata janë në rrëmbim tani, do të shohim sa do të zgjasë. Mendoj se nëse VMRO-DPMNE-ja e bën këtë, pa pësuar shumë pasoja për elektoratin e saj, i cili është kryesisht klientelist, por edhe këta të shumtë që votuan kundër LSDM-së dhe ZNAM-it, sigurisht që duan perspektivë evropiane. Ky do të jetë mesazh edhe për BDI-në, ne kemi filluar negociatat, këtu edhe shqiptarët e tjerë mund të sjellin perspektivë evropiane”, tha analisti Gordan Georgiev për “Sloboden Peçat”.

Sa i përket grekëve, Georgiev thekson se çështja e emrit është një temë tepër e ndjeshme, me një qeveri të denjë në atë anë, por megjithatë pritet një ftohje e marrëdhënieve nga Greqia.

“Kjo është vetëm një karotë ndaj votuesve të VMRO-DPMNE-së se ne do të udhëheqim një politikë më të fortë,” tha Georgiev.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Maj, 2024 19:33