Macron: Franca ‘gati’ të njohë një shtet palestinez, por…

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Maj, 2024 21:02

Macron: Franca ‘gati’ të njohë një shtet palestinez, por…

Presidenti francez Emmanuel Macron thotë se është gati të njohë një shtet palestinez, por vetëm pas reformave në Autoritetin Palestinez.

Macron foli me presidentin e Autoritetit Palestinez Mahmoud Abbas në një telefonatë të mërkurën dhe ofroi “perspektivën e njohjes” nëse Autoriteti Palestinez “zbaton reformat e nevojshme”, sipas Pallatit Elysee.

Macron gjithashtu theksoi për Abas angazhimin e Francës për të ndërtuar një “vizion të përbashkët” dhe “garanci sigurie” për palestinezët dhe izraelitët.

Komentet e liderit francez vijnë pasi Irlanda, Norvegjia dhe Spanja njohën zyrtarisht një shtet palestinez.

Macron foli gjithashtu për njohjen të martën, duke thënë se “nuk ka tabu për Francën” dhe se ai ishte “plotësisht i gatshëm të njohë një shtet palestinez”.

“Konsideroj se kjo njohje duhet të vijë në një moment të dobishëm, në një kohë kur është pjesë e një procesi në të cilin janë të angazhuar shtetet e rajonit dhe Izraeli dhe i cili lejon që në bazë të një reforme të Autoritetit Palestinez të prodhojë Një rezultat i dobishëm nuk do të bëj një njohje emocionale”, tha Macron të martën.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Maj, 2024 21:02