Bashkëpartiakët do të kërkojnë përgjigje dhe përgjegjësi nga deputetët e heshtur të LSDM-së

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 22:16 Përditësuar

Bashkëpartiakët do të kërkojnë përgjigje dhe përgjegjësi nga deputetët e heshtur të LSDM-së

Përveç afateve për kandidaturat dhe zgjedhjet e reja të LSDM-së, sipas njoftimeve të shumicës së deputetëve të LSDM-së, në fokus të Bihaçkës sonte do të jetë edhe grupi parlamentar i opozitës së re, përveç fiaskosë së partisë së udhëhequr nga Kovaçevski, përcjell FLAKA.

Reagime dhe kërkesë për përgjegjësin kanë paralajmëruar disa anëtarë të BE-së për shkak të heshtjes së deputetëve të LSDM-së gjatë zgjedhjes së Afrim Gashit për kryetar të Kuvendit. Kur edhe pse kishte vendim të bordit ekzekutiv për të diskutuar, por edhe për të votuar “kundër”, “në mënyrë magjike” të 18 deputetët e koalicionit opozitar të udhëhequr nga LSDM vendosën të mos diskutojnë dhe votojnë.

Si rezultat, hapësira opozitare u pushtua absolutisht nga deputetët e së Majtës dhe ata dominuan bllokun opozitar. Dje, në një prononcim për TV 24, deputetja Bisera Kostadinovska tha se strategjia e LSDM-së nuk ishte që seanca të mos heshtë, por para së gjithash duan të shohin se si do të sillet VMRO-DPMNE.

Në zgjedhjet e fundit të 8 majit LSDM përjetoi një fiasko zgjedhore nga pozita e shtetit dhe pas një kohe lideri Kovaçevski dha dorëheqje, pas së cilës duhet të zgjidhet kryesia e re. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 22:16 Përditësuar