Kaselakis: Micotakis po gënjen popullin grek për Marrëveshjen e Prespës

Flaka
Botuar nga Flaka 31 Maj, 2024 12:02

Kaselakis: Micotakis po gënjen popullin grek për Marrëveshjen e Prespës

Nëse Qeveria dhe Kryeministri konsiderojnë se Marrëveshja e Prespës është e dëmshme, le të shkojnë te VMRO-DPMNE të dakordohen për një marrëveshje të dobishme”, theksoi lideri i SYRIZA-s Stefanos Kaselakis në intervistën për televizionin shtetëror grek “ERT”.

Kryetari i partisë opozitare greke tha se qeveria aktuale dhe kryeministri Kyriakos Mitsotakis në vitin 2019 “e instrumentalizuan çështjen, e ndanë popullin dhe i nxorën në rrugë”.

“Dhe që atëherë, jo vetëm që nuk ka bërë asgjë për të ratifikuar aspektet pozitive të kësaj marrëveshjeje, por përkundrazi vjen e na thotë: “është një marrëveshje e dëmshme, por unë e respektoj”. Nëse është një marrëveshje e dëmshme, le të shkojë te VMRO-ja, e cila është parti fqinje në Partinë Popullore Evropiane, le të shkojë atje për të rënë dakord për një marrëveshje të dobishme”, tha Kaselakis.
Nëse Qeveria dhe Kryeministri konsiderojnë se Marrëveshja e Prespës është e dëmshme, le të shkojnë te OBRM-PDUKM të dakordohen për një marrëveshje të dobishme”, theksoi lideri i SYRIZA-s Stefanos Kaselakis në intervistën për televizionin shtetëror grek “ERT”.

Kryetari i partisë opozitare greke tha se qeveria aktuale dhe kryeministri Kyriakos Mitsotakis në vitin 2019 “e instrumentalizuan çështjen, e ndanë popullin dhe i nxorën në rrugë”.

“Dhe që atëherë, jo vetëm që nuk ka bërë asgjë për të ratifikuar aspektet pozitive të kësaj marrëveshjeje, por përkundrazi vjen e na thotë: “është një marrëveshje e dëmshme, por unë e respektoj”. Nëse është një marrëveshje e dëmshme, le të shkojë te OBRM-PDUKM-ja, e cila është parti fqinje në Partinë Popullore Evropiane, le të shkojë atje për të rënë dakord për një marrëveshje të dobishme”, tha Kaselakis.

Flaka
Botuar nga Flaka 31 Maj, 2024 12:02